Konkari kameran takaa - uusi kasvo hallituksessa

Oma tutustumiseni cheerleadingiin on tapahtunut lapsen harrastuksen kautta kymmenen vuotta sitten. Silloin olimme jo perheen kanssa mukana isosiskon harrastuksessa, muodostelmaluistelussa, sekä nuorimmaisen joukkuevoimistelun parissa. Voimistelu vaihtui tuolloin kiinnostavammalta kuulostaneeseen cheerleadingiin, eikä tätä vaihtoa ole tarvinnut katua. Laji on vuosien varrella tullut jonkin verran tutuksi tietysti tyttären harrastuksen kautta, mutta myös lukemattomien kilpailusuoristusten valokuvaamisen kautta. Liitolle olen saanut kuvata kilpailuja vuodesta 2013 saakka ja nähtyjä sekä kuvattuja esityksiä taitaa olla jo lähemmäs kaksi tuhatta. Oma urheilusydämeni sykkii edelleen nuoruuden harrastukselleni, jalkapallolle. Sitä tulee nykyisin katsottua paljon ja harrastettua kuntoliikuntana kevät-syksy ajalla Kupittaan nurmikentillä. Tämän lisäksi perheen kanssa retkeily (ja siinä yhteydessä perhosten valokuvaaminen), lenkkeily sekä pyöräily kuuluu oman hyvinvoinnin hoitokeinoihin kuntoilun saralla. Näitä ehtii kuitenkin harrastamaan välillä liian harvoin. Erityisesti cheerleadingin kilpailukaudella, touko-kesäkuussa sekä syksyisin, kaikki mahdollinen aika menee valokuvaamiseen ja kuvien jälkityöstämiseen. Toki ymmärrän olevani siitä hienossa tilanteessa, että vuosien saatossa rakkaasta valokuvausharrastuksesta on tullut työ minulle, ja olen siitä kiitollinen. Cheerin osalta olen saanut monenlaisia onnistumisen tunteita kuvista saadun palautteen myötä, se piristää aina ja innostaa taas kohti seuraavia kilpailuja. Palautteita muistellessa ei kisojen jälkeinen kuvamäärä myöskään tunnu enää ihan niin raskaalta - kuvia kun tulee helposti yhdestä kilpailusta noin 16 tuhatta. Kameran takaa on ollut mukava seurata lajimme kehitystä, nähdä lajikirjoa molempien lajien osalta aina vasta-alkajista kilpaurheilun huipulle saakka. Harrastaja- ja joukkuemäärät ovat lisääntyneet hurjasti ja sitä myötä myös kilpailujen määrä. Kilpailuista SM-finaali on tapahtumana omassa sarjassaan. Tunnelma on käsin kosketeltavissa ja urheilusuoritukset huipputasolla häikäisevän hienoja. Eniten innostunut kilpailuissa olen ehkä kuitenkin harrastajatason kilpailuissa, jossa joukkueiden onnistumisien juhlinta on jotenkin niin aitoa ja ainakin osittain tulokset ovat yllätyksellisempiä. Paras hetki kuvaamisessa onkin aina palkintojenjako, sen jännityksen tunteminen sijoituksia odotellessa ja fiilis kun palkintoa juostaan hakemaan. Toivottavasti näissä merkeissä saan jatkossakin kuvata erityisen runsaasti Smashin joukkueita! Tämän vuoden yksi jännittäviä hetkiä tulee olemaan kesä-heinäkuun vaihteessa olevien koti EM-kisojen valokuvaaminen.


Minut valittiin mukaan seuran hallitukseen vuodelle 2018 ja vastuualueeni on Seurakehityksen Ideointiryhmän vetäminen ja lisäksi olen mukana Varainhankinnan työryhmässä. Aikaisemmin olen toiminut useamman vuoden toisen tyttären urheiluseuran hallituksessa sekä eri valokuvayhdistysten hallituksessa. Toiminta hallituksessa on siis varsin tuttua, mutta ainahan jokaisessa toiminnassa on uuttakin opittavaa. Isoin mielenkiintoni, ja myös aikaavievin asia, tällä kaudella hallitustoiminnassa minulla on harjoitteluolosuhteiden kehittäminen, josta jo seuran uutiskirjeessä kerrottiinkin. Uusi akro-alue on tavoitteena iso koko seurallemme, mutta onnistumisen jälkeen on myös palkinto jotain mitä on vielä vaikea edes kuvitella. Yhdessä saamme kyllä tämänkin onnistumaan!

Minut tapaat monesti arki-iltaisin hallin loungesta, todennäköisesti kuvia tekemästä, ja voit tulla juttelemaan kanssani vaikka valokuvauksesta, seuratoiminnasta, Ideointityöryhmästä, varainhankinnasta tai ihan mistä ikinä haluatkin jutella. Kaikki ideat ovat aina tervetulleita. Useamman vuoden aktiivisesti toiminut Ideointiryhmä kaipaa myös lisää vanhempia ideoimaan seurastamme nykyistäkin parempaa - seura olemme me!

Tavataan hallilla!

Rakkaudesta lajiin, rakkaudesta seuraan! #koskasmash

Kirjoittanut, Tero Wester, hallituksen jäsen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koontia seurassa lopettaneista 1-6/2018

Sinikeltaiset verkkarit sitouttivat aikoinaan tehokkaasti - cheerkuplaa ei saa enää rikottua

Innostunut yleismies ja ihastunut myötäeläjä