"Tuu säkin mukaan" - viidakkorumpu toimii yhä

Harrastejoukkueiden syyskausi pyörähti käyntiin lauantaina 12.8. järjestetyllä seuran starttileirillä, jolle oli ilmoittautunut yli 100 innokasta cheerleadingin ja cheerdancen kokeilijaa! Määrä oli tammikuussa järjestettyyn starttileiriin verrattuna lähes kaksinkertainen, mikä on äärettömän hieno juttu.

Jotta pystymme kehittämään toimintaamme entistä paremmaksi ja saamme upeiden lajiemme ilosanomaa välitettyä yhä laajemmalle joukolle, on hyvä aika ajoin koota yhteen uusia harrastajia koskettavaa informaatiota. Näin saamme arvokasta tietoa esimerkiksi siitä, ketkä toiminnastamme ovat pääsääntöisesti kiinnostuneet ja mitä kautta he ovat seurastamme kuulleet.

Tänä vuonna seuran järjestämille starttileireille ilmoittautui mukaan yhteensä 165 cheerleadingin ja cheerdancen harrastamisesta kiinnostunutta lasta, nuorta ja aikuista. Näistä suurin osa oli alle 12-vuotiaita (66 %). Juniori-ikäisiä (synt. v. 2001-2004) oli leirille ilmoittautuneista 22 prosenttia ja aikuisia (synt. v. 2001 jälkeen) 12 prosenttia.

Kysyimme kaikilta starttileirille ilmoittautumisen yhteydessä, mistä he olivat saaneet tiedon seuran toiminnasta. Alla olevasta kuvasta on nähtävissä, että iso osa TCS Smashin starttileirille ilmoittautuneista oli kuullut seuran toiminnasta ystävältä tai sukulaiselta (48 %). Starttileirille ilmoittautuneista 24 prosenttia oli saanut tiedon toiminnasta Internet-haun kautta.

Uudet harrastajat tulevat mukaan toimintaamme useimmiten ystävien tai sukulaisten kautta.

Miten voimme seurana sitten hyödyntää näitä tietoja tulevaisuudessa? 

Koska alle 12-vuotiaiden joukkueet täyttyvät hyvällä prosentilla, on meidän seurana hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten saamme mukaan entistä enemmän juniori- ja aikuisikäisiä harrastajia. Kohdennetut kouluvierailut esimerkiksi yläasteille, lukioihin ja mahdollisuuksien mukaan myös korkeakouluihin ainakin lisäävät tietoisuutta cheerleadingista ja cheerdancesta, mutta olisiko olemassa vieläkin parempia keinoja yli 12-vuotiaiden uusien harrastajien mukaan saamiseksi?

Toisaalta on myös tärkeää huolehtia alle 12-vuotiaiden valmennuksen laadusta, jotta lapset kokisivat harrastamisen seurassamme mahdollisimman mielekkääksi mahdollisimman pitkään. Laadukas valmennus lasten ryhmissä ennaltaehkäisee myös mahdollisia loukkaantumisia, jotka voivat olla syynä harrastuksen lopettamiselle juniori- tai aikuisiässä.

Vaikka iso osa viestinnästä tapahtuu nykyään sosiaalisen median ja älypuhelinten välityksellä, ei perinteisen viidakkorummun merkitys näytä kadonneen. Usein joukkuelajeissa suurin syy harrastamiseen ovat ystävät. Kun harjoituksissa on ollut kivaa, halutaan niistä usein kertoa kavereille, jotka sitten haluavat päästä myös mukaan toimintaan. Seuramme joukkueet ovat pitäneet pitkin kautta kaveritreenejä, joihin kavereilla tai perheenjäsenillä on ollut mahdollisuus tulla kokeilemaan lajia. Nähtävästi ne ovat alkaneet tuottaa tulosta!Jopa 24 prosenttia starttileirille ilmoittautuneista oli tullut mukaan toimintaan löydettyään seuramme nettisivut Internet-haun kautta. Meidän on siis jatkossakin hyvä huolehtia nettisivujen ylläpitämisestä ja kehittämisestä, sillä ne ovat tärkeä viestintäkanava erityisesti potentiaalisille uusille harrastajille ja heidän vanhemmilleen. Nettisivujen ulkomuoto uudistettiin täysin vuoden 2017 alussa ja tällä hetkellä sen sisältöä pyritään muokkaamaan entistä paremmin tarpeita vastaavaksi.

Jos nämä kootut uusia harrastajia koskettavat informaatiot herättävät ajatuksia tai ideoita, voit ottaa yhteyttä minuun. Otamme mielellämme vastaan palautetta sekä kehitysideoita!

Kirjoittanut Mia Koivujoki, toiminnanjohtaja


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Natiseva jakkara on historiaa - rakennetut ystävyyssuhteet elinikäisiä

Koontia seurassa lopettaneista 1-6/2018

Liikuntaa ja urheilua 24/7 - elämä on täynnä valintoja