Liikuntaa ja urheilua 24/7 - elämä on täynnä valintoja


Innostus ja intohimo. 

Niiden kautta elämäni on muotoutunut sellaiseksi kuin se nyt on. Vaikka polku ei aina olekaan ollut suora eikä horisontti ole aina ollut näkyvissä, on takaraivossani kolkuttanut se jokin, joka on vienyt minua määrätietoisesti eteenpäin. 

On ollut upeaa seurata suomalaisen cheerleadingin kehitystä eri seuroissa. Mukana tällä matkalla olen ollut vuodesta 2001, jolloin innostus ja intohimo lajia kohtaan tarttuivat minuun hieman sattumalta. Viimeiset 17 vuotta cheerleading on ollut minun lajini ja juttuni. 

Harrastajan roolin rinnalla on alusta asti olosuhteiden pakostakin ollut rooli valmentajana. Kun vastuu toiminnasta annetaan kahdelle alle 15-vuotiaalle nuorelle, on kasvuprosessi väistämättä edessä. Valmennuksen ulkopuolisissa tehtävissä muun muassa pukutilauksiin, kilpailumatkojen järjestämiseen ja varainhankinnan organisointiin liittyen meitä nuoria auttoivat omat äidit, joita ilman toiminta ei olisi pyörinyt. 

Urheiluseuratoiminnan ydin on ollut minulle alusta asti selvä - yhdessä tekemällä saamme enemmän. Me kaikki haluamme kuulua johonkin ja edistää yhdessä meille tärkeitä asioita. Vuosien varrella olen saanut ystäviä, joiden kanssa edelleen muistelemme vanhoja kilpailuja ja käymme seuraamassa lajitapahtumia. Nämä ystävät ovat ottaneet kiinni ja "spotanneet" myös harjoitusten ulkopuolella, silloin kun olen tukea tarvinnut.

Neljä seuraa, kolme roolia, yksi laji.

Ottaessani vastaan toiminnanjohtajan tehtävän TCS Smashissa, oli jälleen edessä uusi seura ja tällä kertaa myös uusi rooli. Mielestäni kokemus muista seuroista ja erilaisista rooleista on ollut äärimmäisen tärkeää toiminnanjohtajan tehtävässä menestyksekkään hoitamisen kannalta. Ymmärrys seurassa toimivien tehtävistä ja motiiveista on tärkeää, kun toimintaa pyritään kokonaisvaltaisesti johtamaan ja kehittämään.

Tehtäväni toiminnanjohtajana ovat moninaiset ja hyvin vaihtelevat. Minulla on johtajasopimus, koska työtäni ei valvota ja asiantuntijuuteni luotetaan. On tietysti sellaisia tehtäviä, jotka hallitus haluaa minun tekevän tai lainsäädäntö velvoittaa minua tekemään. Iso osa tehtävistä on kuitenkin omaan kokemukseen, teoriatietoon ja näkemykseen perustuvia - sellaisia joiden avulla seuraa viedään kohti toiminnalle asetettuja pitkän tähtäimen tavoitteita. 

Useat näistä tehtävistä ovat sellaisia, jotka eivät näy välittömästi olosuhteen kehittymisenä tai rahavirtana pankkitilille. Esimerkiksi viime viikkoina olen työstänyt päivittäisten operatiivisten tehtävien lisäksi seuran varainhankinta- ja markkinointisuunnitelmaa, pitänyt valmennusvastaavien kehityskeskusteluja, viimeistellyt työntekijöiden vuosikalentereita ja koonnut seuran vuosikertomusta vertaamalla sitä vuoden 2017 toimintasuunnitelmaan. Tehty työ tulee näkymään eri tavoin vasta pidemmällä aikajänteellä, jolloin sitä ei enää osata välttämättä yhdistää tehtyyn taustatyöhön.

Viimeksi pääsin kehumaan ylpeänä TCS Smashin toimintaa aluejärjestö LIIKU:n toiminnanjohtajaklubin tapaamisessa, jossa paikalla oli muun muassa vuoden urheiluseurana palkitun Kaarinan Poikien toiminnanjohtaja Kim Ekroos. Kimin esityksestä sain paljon hyviä ideoita meidän seuran kehittämiseen, mutta samalla pystyin myhäilemään tyytyväisenä. Iso osa Kiminkin esittelemistä asioista on meillä kunnossa - olemme ehdottomasti oikealla tiellä ja siitä saamme olla ylpeitä. 

Onnistumisen kokemuksia saan joka päivä - omalla asenteella voi vaikuttaa paljon. Vaikka työpäivän aikana onnistumiset jäisivät vähiin, on sen jälkeen vielä monta mahdollisuutta onnistua. Itse pyrin käyttämään vapaa-aikani asioihin, joista saan energiaa. Jos työpäivä on vienyt energiaa, lähden illalla liikkumaan itselleni mieleisellä tavalla tai nautin iltateestä siivouksen jälkeisessä puhtaassa kodissa. Nämä ovat niitä hetkiä, jotka tuovat toivoa seuraavaan päivään ja auttavat olemaan valmiina potentiaalisille onnistumisille. 

Talvisin haen onnistumisia hiihtoladuilta ja kesäisin golkentiltä. Hyvänä oheisharjoitteluna näille toimii kaikki muu liikunta. Motivaatiota omaan liikkumiseen saan myös penkkiurheilusta!

Kuten aikaisemminkin blogissa kirjoitin, uskon tämän vuoden tuovan tullessaan onnistumisen kokemuksia kaikille seuran toiminnassa mukana oleville. Toimintasuunnitelmassa määritellyt toimenpiteet ohjaavat työntekijöidemme päivittäistä työskentelyä ja sitä kautta seuraamme kohti niitä unelmia, joista on puhuttu jo useamman vuoden ajan. 

Innostus ja intohimo tarttuvat. Niiden kautta on helppo saada onnistumisen kokemuksia joka päivä. Siksi on niin siistiä olla mukana viemässä cheerleadingia ja TCS Smashia eteenpäin!

Kirjoittanut, Mia Koivujoki, toiminnanjohtaja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Natiseva jakkara on historiaa - rakennetut ystävyyssuhteet elinikäisiä

Koontia seurassa lopettaneista 1-6/2018